Eelco Koolhaas is oprichter van Beleidstheater (2000) en Ministerie van Verhalen (2010).

Over Ministerie van Verhalen

Ministerie van Verhalen is ‘opgericht’ in 2010 (de voorganger was Beleidstheater 2000 – 2010). Ministerie van Verhalen ‘maakt’ & begeleidt bijeenkomsten op een verrassende manier, met veel inhoudelijke scherpte & (toch) een ongedwongen sfeer. Waarin beelden, films en verhalen een belangrijke rol spelen. Elke bijeenkomst van Ministerie van Verhalen is zowel gericht op inhoud als op een bijdrage aan ‘het uitbouwen’ van de community.

Over De Community

Over Eelco Koolhaas: “Na een universitaire loopbaan (bestuurskunde) en werk bij een consultancybureau werk ik nu zestien jaar als zelfstandige. Vooral als begeleider van communities, dagvoorzitter en filmmaker. Op dit moment rond ik een boekje af: De Community Factor.

Meer dan ooit ben ik ervan overtuigd dat inhoudelijke innovatie direct samenhang met een ogenschijnlijk oeroud concept: gemeenschapszin. Vernieuwing ontstaat wanneer professionals uit zeer verschillende disciplines en niet te vergeten de ervaringsdeskundigen, hun krachten weten bundelen.

De centrale dagvoorzitter ‘van vroeger’ wordt in mijn visie steeds meer een rustige schakel op de achtergrond die helpt om, met de nodige fantasie en vooral veel persoonlijke aandacht als belangrijkste wapens, de groep samenbrengt en op ontspannen wijze verleidt tot gezamenlijke prestaties die er dikwijls niet om liegen”,