Categorieën
Projecten

Werk Maken van de Toekomst

Vanochtend het beleidsverhaal ‘Werk Maken van de Toekomst Begint Nu’ gepresenteerd. Met een volle zaal van Amsterdamse ‘doeners’, van balie, reiniging, informatiebeheer tot aan managementassistent. Geweldige persoonlijke verhalen, bijvoorbeeld van de sporthal medewerkers die Engels leren en trainen in ‘hospitality’ of mensen van sportparken die drones inzetten bij onderhoud van velden. Drones en robots, ze zijn de nieuwe realiteit op de werkvloer. Net als twintig jaar geleden de mobiele telefoon en internet. Banen verdwijnen, en tegelijk veel nieuwe banen verschijnen of veranderen sterk van inhoud. Met onze dichter Bart Kiers (foto) zetten we vanochtend alle tips en persoonlijke ervaringen van de medewerkers om in fijne muziek & tekst. En speelden we ‘een driehoek spel’. Ja, (1) het gloednieuwe Carrière Centrum moet actief begeleiden. En inderdaad, (2) managers moeten liefst ‘aanmoedigend’ reageren. Maar ook, (3) het is de medewerker zelf die bijleert en de eerste stap durft te zetten. Wordt vervolgd. #storytelling #communitybuilding