Categorieën
Projecten

Fantastische Lijnen

Ons platform Fantastische Lijnen kwam vandaag weer bij elkaar, met (zeer) betrokken job coaches, stagebegeleiders, arbeidsmarktconsulenten en onderzoekers, met de regio Holland Rijnland als motor.

De gezamenlijke droom: zorgen voor ‘duurzame plaatsing’ van schoolverlaters uit het speciaal en praktijk onderwijs. In banen of dagbesteding. Wel wat zorgen bij de deelnemers, over uitval door ‘verkeerde’ studiekeuze of een baan nastreven die toch te hoog gegrepen blijkt. Leerlingen goed opleiden is een ding, maar het besef dringt steeds meer door dat nazorg en extra job coaching (in welke vorm ook) ook cruciaal is. Met daarbij een belangrijke rol voor de ook de andere O’s (Ouders en Ondernemers, naast dus de Overheid en Opleiding en Ondersteuners.

We maakten onder andere op basis 7 ‘formats’ voor de eerste keer een podcast Fantastische Lijnen, (hopelijk een blijvertje) met heerlijke praktijkverhalen, op de foto onder andere Jasper Masthoff die ons steeds helpt met opname en edit.