Categorieën
Projecten

Perspectief, armoede-community in Zaanstad

Armoede, een taai en helaas uiterst actueel vraagstuk. In Zaanstad ‘eren’ & versterken we de sociale infrastructuur voor de aanpak van armoede. Krachten bundelen? Nu meer dan ooit.

Leidende principes zijn ‘SYNTHESE’ (cross-over bedrijven, instellingen en gemeente) en ‘PERSPECTIEF’. Zonder gedeeld verhaal en vooral ook nieuwe verhalen gaat het niet. Iedere deelnemer wordt gevraagd (mee te doen) als gastredacteur van een gloednieuw Zaans magazine, ‘Perspectief.

Vandaag boeiende en effectieve ontmoeting met sociaal ondernemer Simon Spanjer, van restaurant De Kraai op de prachtige Zaanse Schans. Community-building is niet van de ‘quick-win’, maar gestaag bouwen. Initiatief met actieve steun van Marleen Troost en de ‘bevlogen’ wethouder Songul Mutluer.

#perspectief #armoede #communitybuilding