Categorieën
Projecten

Actieplan mantelzorg Roosendaal

Weer of geen weer, onze ontmoetingen en wandelingen met mantelzorgers gaan gewoon door, richting een gloednieuw actieplan mantelzorg in Roosendaal. Ditmaal vanochtend in de mooie groep ook deelname van verantwoordelijk wethouder Klaar Koenraad.

Mantelzorg blijkt naast ‘liefdevol’ ook ‘bron van spanning’, op drie niveaus. Onderschat wordt hoe vaak het ‘gedoe’ geeft met familieleden onderling (‘kun jij wat meer doen?’). De relatie met diegene die wordt verzorgd kan op een gegeven moment ‘narrig’ worden. En het klassieke conflict is dat met de mantelzorger zelf (‘ik moet ook voor mezelf opkomen’).

Ondersteuning is daarom ook belangrijk op het mentale & relationele vlak, met mogelijkheden die niet altijd bekend zijn bij mantelzorgers. Werk aan de winkel dus..

#ervaringsverhalen#mantelzorg#communitybuilding#ministerievanverhalen#roosendaal