Categorieën
Blog

Open of Gesloten?

De buitenwacht betrekken bij interne dilemma’s

De wereld van de uitvoering van beleid is voor ‘kenners’ uiterst boeiend. Er gebeurt van alles, ook in de uitvoering moeten voortdurend tactische en strategische beslissingen genomen worden. Het is gebruikelijk dat dit vooral binnenshuis blijft. Wat in ‘de keuken’ wordt voorbereid blijft daar, we kijken vooral naar het gerecht dat met glans wordt opgediend.

Het is leerzaam en aantrekkelijk om daar eens van af te wijken, en als professionele community wel zo’n blik van binnenuit te bieden. Om dilemma’s, van hoog tot lager in de betrokken organisaties te delen. Met daarbij de vraag, ‘wat zou jij doen?’ Daar zijn natuurlijk risico’s aan verbonden, het gaat dan zeker niet om het opvoeren een goed-nieuws-show. Het grote voordeel is dat extra denkkracht wordt aangeboord. En, wellicht, dat meer begrip voor lastige beslissingen die genomen moeten worden.