Categorieën
Projecten

CULTUUR RAAKT (ALLES)

Op tournee

Onze eerste persoonlijke gesprekken waren vooral oriënterend. In een eerste verslag daarvan, met als titel ‘Werken Aan Kunst’ lieten we zeven culturele smaakmakers aan het woord. Uiteindelijk hebben we ongeveer twintig personen gesproken. Meestal persoonlijk, bij hen op locatie of op het gemeentehuis. De basis van de gesprekken waren op basis van een storyboard met als naam #beteretijden.

Vervolgens maakten we – om een breder publiek te interesseren – een aantal korte filmpjes en een poster. Waarin we deelnemers uitnodigden om mee te doen een drietal online-ontmoeting voor deze kunst en cultuurnota. Deze posters en films deelden we ook via de gemeentelijke sociale media en stuurden we toe aan mogelijke deelnemers.

Tenslotte organiseerden we in januari en februari van 2012 drie goedbezochte online ontmoetingen. Met steeds een live-tekenaar erbij die een beeldverslag maakte. In de eerste sessie kwamen vooral culturele ondernemers en smaakmakers aan het woord. De tweede ontmoeting was vooral met culturele ondernemers. In de derde sessie stond de relatie tussen zorg en welzijn centraal, en ontmoetten we vooral zorgprofessionals in de brede zin van het woord.