Categorieën
Projecten

‘Together for decent leather’

We hielpen een tijdje terug een internationaal consortium dat o.a. via onderzoek ‘actie’ voert voor betere werkomstandigheden in de leerindustrie (schoenen en kleding) in India, Bangladesh en Pakistan. Met SOMO uit Amsterdam als leidende instantie. Waarbij uitdrukkelijk ‘de dialoog’ wordt gezocht met Europese bedrijven.

De filmpjes die we maakten (‘teken de petitie’) zijn terug te vinden in een magazine waarin we verslag doen van drie dagen samenwerken. Het was leerzaam. Zie https://togetherfordecentleather.org/magazine-july-2022/

Ik vind het mooi dat verhalen van deze firma’s niet zomaar ‘voor zoete koek’ worden geslikt, in de trant van ‘we doen ons best’. Al moet ik ook toegeven dat het voor grotere bedrijven niet eenvoudig is hun ‘toeleveringsketen’ echt te controleren en reguleren.

Het begint bij transparantie, daarvoor zou geen onderzoek van buitenstaanders nodig moeten zijn.