Categorieën
Projecten

Goodbye 2022 & Stadsdelen en wijken

Warm (4)

In organisaties gaat de blik meestal naar voren, wat willen we, wat gaan of moeten we nog doen!? Hoe mooi is het wanneer ook wordt geïnvesteerd in een warme & persoonlijke terugblik op geleverde prestaties!?

Die kans kregen we gisteren bij de sector Stadsdelen en Wijken (S&W) van de gemeente Den Haag in een bomvolle theaterzaal, waar ‘de oude crew’ van Ministerie van Verhalen weer eens lekker los mocht gaan…

Dat S&W is bestuurskundig gezien een parel. Een echte ‘voorpost -organisatie’ die 100 procent op het snijvlak van beleid & uitvoering opereert.

Ik wens elke starter daar een baan toe en daarnaast iedere bevlogen professional die naar wat meer avontuur in het werk zoekt; ‘Ga daar eens rondkijken!’ Ik heb daar nu zelf een jaar meegedraaid (soms met vallen & opstaan), en echt: ‘Niet Goed, Geld Terug!’ Voorwaarde: je moet van aanpakken weten & wel kunnen genieten van soms stevige bewonersstootjes..

Via o.a. een magazine met 18 verhalen, met muzikale & visuele ondersteuning werd belicht hoe ‘systemisch’ werd & wordt geworsteld met opengedraaide brandkranen, vreugdevuren of de huisvesting van asielzoekers. Over die komende ‘vreugdevuren’ wordt b.v. al vanaf februari vergaderd & nagedacht!

Belicht werd hoe geweldige bewoners-initiatieven worden gesteund & veel verder gebracht. Hoe een elegant wijkpark wordt gemaakt waar sociaal en duurzaam soepel oplopen. En veel en veel meer..

Je moet het echt zien om te geloven wat daar allemaal – onder

af en toe zeer – hoge werkdruk wordt gepresteerd en geïnnoveerd, via bv de introductie van wijkbudgetten. De winkel wordt verbouwd, terwijl de klanten letterlijk blijven binnenstromen.

Goodbye 2022 & Goodbye S&W, thnx!

#warmenetwerken