Categorieën
Projecten

Fantastische Lijnen Cup

2023 wordt wat mij betreft het jaar van ‘de warme netwerken’, het bouwen & uitbouwen van stevige en gemotiveerde coalities op tal van onderwerpen.

Zoals onder andere het speciaal voortgezet onderwijs. Een belangrijke niche in het onderwijsveld waar het nog steeds knokken is om leerlingen een goede en volwaardige plek te geven bij (beschut) werk en dagbesteding. Ingewikkelde regels en financieringsvormen vragen om behendig opereren en vooral om goed en creatief samenwerken.

Gisteren droeg ik samen met Paul Duijvensz van de regio Holland-Rijnland het stokje over bij zo’n netwerkgroep in de regio Leiden, met een ‘verbeten strijd’ om de Fantastische Lijnen Cup, met twee stage-coördinatoren als mooie winnaars, Henk van Nierop en Rob Planjer, van Het Waterland en Auris College.

Een quiz als werkvorm is niet te onderschatten om mensen te eren, taboes te bespreken, nieuwe thema’s te agenderen of te reflecteren op geleverde prestaties.

Ik heb genoten van al die jobcoaches, coördinatoren, betrokken werkgevers en beleidsadviseurs die – soms in de luwte – zich inzetten om jongeren met net iets minder vaardigheden dan anderen, gewoon te laten ‘meedoen’.

#warmenetwerken