Categorieën
Projecten

Het theater wordt steeds meer een huiskamer

De formule is zowel behoorlijk eenvoudig, als razend complex.

Wil je voortgang boeken bij de aanpak van een urgent maatschappelijk vraagstuk, investeer dan in de kruisbestuiving van netwerken.

Gisteren werd in het mooie Zaantheater een festival georganiseerd, onder de noemer ZIN. Hoe krijg je ouderen weer naar het theater of andere culturele activiteiten? Naast veiligheid (corona) speelt ook geld en eenzaamheid daarin een rol. Alleen ga je niet zo gauw op pad en die tickets zijn best duur.

Een kindervoorstelling voor opa en oma’s

In de theatertalkshow zondag zat een bestuurder, een theaterdirecteur en jonge kunstenaar en de oprichter van het Zaanse Weggeefhuis.

Een stevige rode draad was ‘combineren!’ Een kindervoorstelling? Maak er ook een evenement van voor opa’s en oma’s. Meer in het algemeen, maak van je kleine of grotere theater een huiskamer. Met ontmoeting voor en na de voorstelling of cursus.

Oneindig veel mogelijkheden om te verknopen

Netwerken verknopen zijn maar twee woordjes. Ze vragen wel om een doordachte strategie. En is zeker de toekomst. Er zijn nog vele kansrijke crossovers te maken. Eerlijk gezegd, de mogelijkheden zijn bijna te veel om op te noemen. Neem bijvoorbeeld energie en verduurzaming? Verknoop het met armoede, zo is het niet alleen een stevig probleem, maar ook een grote en stevige kans.

Blijf niet zitten in je eigen netwerk. Bouw aan veel groter weefsel. En ja, desnoods maak je daar een mooi festival bij.

#warmenetwerken #strategie