Categorieën
Projecten

Kruisbestuiven en de arbeidsmarkt

HOE PAK JIJ DAT NOU AAN?

Als het gaat om arbeidsmarkt, wemelt het van de initiatieven en netwerken. Vaak zijn die sectoraal georganiseerd. De transportsector, zorg, onderwijs, ze kennen een eigen aanpak met ook nog eens eigen (subsidie)regelingen. De gemene deler is: ‘Help, we hebben (dringende) extra mensen nodig!

Hoe mooi is het al die initiatieven en groepen bij elkaar te brengen, onder het motto ‘hoe pak jij dat nou aan’? Dat gebeurde vanochtend in Leiden, mede georganiseerd vanuit Holland-Rijnland, ik hielp mee als facilitator.

Wat dan opvalt zijn (natuurlijk) vooral de overeenkomsten. Hoe bereik je de werkgevers, met een aanpak op maat? Hoe motiveer en inspireer je jongeren om een loopbaan te kiezen in de techniek of zorg? Hoe zorg je voor een excellente ‘onboarding’, zodat je aangetrokken talent ook behoudt?!

De tips en suggesties vlogen door de zaal! ‘Begin met een succes, zodat deelnemers geloven in je netwerk en aanpak’. ‘Ontwikkel een nieuwe visie op opleiding die volledig praktijkgericht is, maar ook let op de ontwikkelbehoefte’. ‘Start nooit een initiatief zonder co-creatie, anders eindigt het op de grote stapel’.

Leerzaam, dat kruisbestuiven! Bij een volgende bijeenkomst doen de bestuurders ook mee!

#netwerken #communitybuilding #kruisbestuiven