Categorieën
Projecten

Haags Stadsmakers Festival en Dubbel Gebruik

‘GREAT IDEA’S DON’T SPEAK FOR THEMSELVES’

Beste (Haagse) Vrienden,

Vandaag doe ik mee aan het – enige echte – Haagse Stadsmakers Festival.

Van 5 tot half 7 maken we, kort maar krachtig en met steun van de stadsmaker Asefeh Eskandari (onthou haar naam!) & betrokken corporaties & gemeente Den Haag – en vooral met hulp van ALLE bezoekers een nieuw verhaal over Tussentijd & Dubbelgebruik.

EEN VITAAL GEBIED

Wat is de uitdaging? Den Haag Zuidwest, zo leerde ik ook persoonlijk in de afgelopen periode – is zonder overdrijven enorm vitaal. De ene na de andere sociale ondernemer/ sociaal initiatief knokt daar voor Haagse medebewoners. Ik heb zelden zoveel geweldige & betrokken mensen leren in een korte periode. Die – en het is weer het oude liedje – vaak in relatieve stilte en soms ondergewaardeerd, geweldig sociaal werk verrichten.

De term knokken is overigens niet overdreven, want het is een gebied, qua grootte vergelijkbaar met Gouda, waar weerbaar zijn en blijven bij uitstek noodzakelijk is.

RUIMTE GEVRAAGD

Wat deze groepen en ondernemers gemeen hebben is een urgente behoefte aan ruimte!

In het initiatief Den Haag Zuidwest is die handschoen opgepakt. Tijdelijk ruimtes vrij, doe er wat mee. Leegstand is onverdraaglijk!

DE TOEKOMST IS AAN DUBBEL GEBRUIK?

We zijn nu in een fase gekomen waarin we uitdrukkelijk kijken naar dubbel gebruik, meerdere spelers uit Den Haag Zuidwest in hetzelfde pand. Dit stelt eisen aan bijvoorbeeld de corporaties (hoe regelen we het beheer), maar ook aan ‘ownership’ van de bewoners van dezelfde ruimte.

Met ervaringsverhalen, tips en (beleids-)suggesties en vooral jullie denkkracht komen we veel verder. Kom daarom even langs, echt de moeite waard, bij de locatie op Genemuidenstraat 208, met – alleen daarom al ! – de prachtige naam Keu’s Genoeg.

#stadsmakers #tussentijd #dubbelgebruik