Categorieën
Projecten

Innovatie in Moerdijk

Wie diep in ‘warme netwerken’ duikt houdt niet op zich te verbazen en vooral te genieten. Never! Dit is opnieuw mijn ervaring, ditmaal in de culturele scene van .. jawel .. Moerdijk.

Een gemeenschap van werkgroepen, onder de vlag van Stichting Cultuur Moerdijk, organiseert daar al jaar in en jaar uit culturele parels van bevlogen filmavonden tot bijvoorbeeld exposities met een landen thema, bijvoorbeeld Oekraïne of Frankrijk.

Wie houden dat draaiende? Je gelooft het weer niet, ondernemers uit de thuiszorg of een ziekenhuis, gepensioneerde kenniswerkers uit de financiële sfeer die hun loopbaan een verrassende wending geven. Iemand uit ‘een boerenbedrijf’ die de relatie tussen natuur en cultuur wil onderzoeken. Of een oud-wethouder als voorvrouw die op tijd de stap naar innovatie inzet. En dat is maar een kleine greep uit de diverse achtergrond van al die vrijwilligers…

Elk netwerk kan met passie en toewijding steeds een nieuw hoofdstuk schrijven.  We kozen daarvoor afgelopen vrijdag een inspirerende plek, in dit geval ‘een creatieve cadeauwinkel’ waar de oprichter dagbesteding en het dagelijks verzorgen van culturele workshops soepeltjes combineert met het verkopen van handwerk van amateur kunstenaars uit Zevenbergen & omgeving.

En werkten – onder meer vrijdag – aan het uitvoeringsplan voor de komende jaren. In een reeks van ‘mozaïek sessies’. Met open blik naar een veranderende maatschappij. Waardoor mogelijk ook van ‘hits’ uit het recente verleden beleefd afscheid genomen wordt.

#warmenetwerken #cultuur #innovatie