BRIEFING 4 juli

It’s A Familiy Affair

Beste Angela, Maartje, Wendi, Nina en Janine!

Goeiedag! Een mooi team!

Maandag 4 juli komt eraan. In de niet al te grote maar gezellige ruimte van het talentencentrum Zuidwest Nederland Roosendaal op Sportpark Vierhoeven aan de Nispenseweg in Roosendaal.

Fijn dat jullie willen meehelpen! En dat jullie al meegeholpen hebben met het magazine en interview. Het idee is overigens dat de opbrengst ook weer in ons magazine wordt verwerkt!

We rekenen op zo’n 25-30 deelnemers, de inloop is om half 3, we hopen echt om 3 uur te beginnen (Brabants kwartiertje?) en gaan tot half 6 zes door! Met drankje voor wie dat wil!
Misschien lukt het om iets eerder (bv half 3) er te zijn, om eventueel nog wat details door te spreken. Als dat niet lukt, geen punt!
Ik heb hieronder de opzet beschreven, met veel ruimte voor jullie om zelf in te vullen. Met 1 ding moet ik echt wat streng zijn, de tijd is de tijd, we willen in korte tijd veel doen! App of bel gerust voor vragen! Whatsapp 0615556565

OPZET ‘It’s a family affair’
We kiezen – als altijd – een informele aanpak! Met daarin VIER ingrediënten:

A Een ontmoeting met Angela en een filmpje met de nieuwe wethouder René!
B Drie keer ‘instructie’ Maartje, Team Wendi en Nina
C Het open podium (kijken of dat lukt, vast!)
D Kijken naar samenwerking, met startinterview Janine  

Circa 15.00 – 15.20 ONTMOETING MET ANGELA
Ha Angela, we kunnen kiezen voor een kort interview, een korte presentatie of allebei. Je bent uiteraard vrij ‘je inhoud’ te kiezen, maar aardig is iets te zeggen over A waar je rond Kansrijke Start afgelopen tijd blij van werd, B kun je zeggen waar jij denkt aan de zinssnede It’s A Family Affair (ouders panel, recente congresthema, trends) en C wellicht heb je ook nog een echt spannende vragen aan ons! En D wie weet (!) heb je zelfs heel concreet goed nieuws (denk bv aan de nieuwe functie in het ziekenhuis).

We hebben circa 15 minuten, is dat ok?

Ik weet dat je na de presentatie weer weg moet, het is in ieder geval geweldig dat je kan en komt!

NB Bij de start vertonen we ook een filmpje met de nieuwe wethouder, die op vakantie is en daardoor niet kon komen!

Circa 15.20 – 15.45 PRESENTATIE & MINI-WORKSHOP MAARTJE
Dag Maartje, wat fijn dat je ons wil helpen en leuk dat we elkaar ook even zagen op het congres van Angela! Ik hoorde van Wilma dat je al weet hoe je het wil invullen! De basis ligt in jullie vernieuwende werk in Etten Leur. Waarbij ik overigens van Anita uitdrukkelijk moest melden dat ‘wij’ dat in Roosendaal ook al (enigszins) zo doen! Daar ga ik even niet tussen zitten. In het artikel ging Wilma uitdrukkelijk in op ‘regie bij gezinnen’, de noodzaak van samenwerking en de gelegenheid en behoefte om out of the box te denken en werken. Genoeg boeiende materie.

De tijd is (te) kort, onze hoop is dat uit de presentatie en discussie een nieuw voorstel komt, dus een vervolg!

14.45 – 14.55 OPEN PODIUM, eerste ronde

We vragen enkele deelnemers – geïmproviseerd – een vakinhoudelijke pitch te geven, geïnspireerd door het thema It’s a Family Affair!

Korte break

16.05 – 16.30 uur TEAM WENDI & DE TRAINING
Ha Wendi, wat mooi dat je de training en cursus rond ouderbetrokkenheid wilt promoten. Ik heb begrepen dat er potentiële deelnemers en een ervaringsdeskundige aanwezig zijn. Met Anita ben je even aan het kijken wie het podium op wil. Misschien kan ik je eerst even kort interviewen? Wie weet lukt het dat meer deelnemers zich opgeven

16.30 – 16.40 OPEN PODIUM
We vragen opnieuw enkele deelnemers – geïmproviseerd – een vakinhoudelijke pitch te geven, geïnspireerd door het thema It’s a Family Affair!

16.40 – 17.05 PRESENTATIE/INTERVIEW EN MINI WORKSHOP NINA
Ha Nina, fijn dat ‘de psychologen’ ook in het programma zitten. Boeiend is dat jullie de samenwerking zoeken tussen jeugd en volwassenen, in de psychologische praktijk. Daar is vast veel over te vertellen en anderen aan te sporen? Een optie is – voor de afwisseling – dat we er een interview van maken, met veel zaalvragen over jouw en jullie werk?

Korte break

17.10 – 17.30 DEBAT OVER SAMENWERKING, MET REFLECTIE DOOR JANINE
We gaan in korte tijd een aantal praktische voorstellen bespreken om de samenwerking te versterken, met als invalshoek de bekende brug tussen medisch en sociaal domein maar ook die tussen formele en informele zorg.

Ha Janine, mogelijk kun jij ons vanuit je ruime ervaring en managers rol wat aansporen. Ik zal zelf het debatje leiden maar jou vragen daar af en toe feedback op te geven? Wat valt je op, hoe kan het (nog) beter? Dat soort vragen. Een beetje improviseren, ook op basis van wat we daarvoor opgehaald hebben!