DE START VAN…

Concept

1 Bij wijze van start …
Starten is altijd opwindend. Sommige mensen noemen zichzelf wel eens absolute beginners. In die zin dat ze houden van iets doen wat nog onbekend is. Maar ook starten in de zin anders tegen iets anders aankijken. Noem de mentale of inhoudelijke vernieuwing. Iets afleren wellicht en ruimte maken voor iets anders.

Ons netwerk Kansrijke Start is natuurlijk al heel bezig. Van start is geen sprake. Toch hebben we afgelopen jaar toch iets gemerkt van dat startersgevoel, met een congres, de mooie magazines, de nieuwe sprekers en de opstart van initiatieven. Het laatste themanummer heette Voorbij De Horizon, en dat gaat over de toekomst, over wat gaat gebeuren en in beweging is. 

We zijn blij met de inzet tot nu toe, en willen dat startersgevoel vast houden, en daarmee een stapje verder gaan. Daarom hebben we voor de lente en zomer, toch altijd het tijdperk van groei en ontwikkeling DE START VAN als thema gekozen.

Samen met jullie willen we deze periode maar liefst drie nieuwe activiteiten, waarbij we natuurlijk ook voortborduren op wat in beweging is. We lichten eerst het thema en vervolgens die drie activiteiten in voorbereiding:

2 Thema DE START VAN
Een netwerk is altijd ‘rijk’. Samen is er altijd veel te doen, en kun je iets realiseren wat alleen minder snel mogelijk is.

Rond het thema DE START VAN zijn heel veel mogelijkheden, soms eenvoudig te realiseren, soms weer wat moeilijker. We zetten ze even op een rij, waarbij we ook even terugkijken op wat we in de afgelopen periode samen hebben meegemaakt!

Een nieuwe vraag
Met regelmaat komen on ons netwerk nieuwe vragen op. Een voorbeeld is de vraag naar preventie en zwangerschap. Op welke manier kun je het gesprek daarover stimuleren.

Wat is de nieuwe vraag waar jij al een tijd mee rondloopt?

Een nieuw contact
Dat was boeiend, de recente bijdrage van een interculturele specialist bij Voorbij de Horizon?

Wie zou jij wel eens erbij willen, als boeiende gast of zelfs deelnemer?

Een nieuwe discipline
We hoorden het vaak, in de wandelgang. De bijdrage uit de sfeer van de geestelijke gezondheidszorg wordt ook steeds belangrijker. Zo zijn er vast meer.

Welke vakgebied wil je graag uitnodigen in ons netwerk?

Een nieuwe ervaring
Het werk is druk, maar om geïnspireerd te blijven wil je toch steeds wat nieuws doen en daarvoor ruimte maken. Denk aan de opstart van het Mama Café, dat nu weer gaat doorrollen, in een wellicht andere vorm.

Wat is jouw droom of wens, wat zou je graag nog eens willen meemaken?

Een nieuwe afspraak
Een tijdje geleden ondertekenden we in Bergen op Zoom op symbolische wijze een akkoord. Mooi was dat?

Zullen we weer eens wat nieuwe afspraken maken, om daar samen onze tanden in te zetten?

Een nieuwe maatregel

Sterker genoeg, er worden met regelmaat zelfs nieuwe projecten gestart! Denk aan het werk van de jeugdverpleegkundigen in ons netwerk.

Besturen is vooruitzien, voor welke maatregelen zijn jullie wel ‘in’

Een nieuwe methode
Door ook de landelijke aandacht voor kansrijke start, gonst het van de ontwikkelingen. Bij ons, maar ook in andere regio. Gluren bij de buren is daarom altijd nuttig.

Bij wie wil je wel eens gluren? Dan gaan we dat toch regelen!

3 Drie nieuwe initiatieven!
Ja, we gaan drie nieuwe acties opstarten! Samen!

Actie 1 Een nieuw congres

Er komt – het mag weer – een nieuw congres. De datum wordt binnenkort geprikt. Dat wordt echt samen door ons gemaakt.

Het werkthema wordt voorlopig DE START VAN

Binnenkort gaan we – online en offline – de bovenstaande nieuwe vragen op jullie loslaten! Op een aansprekende wijze, hou aub de mail en whatsapp in de gaten!

Op basis daarvan maken we een aantal werkteams, dwars door de organisaties heen. Met deelnemers die zin hebben in een nieuwe vraag, een nieuwe methode, een nieuwe afspraak, we brengen de gelijkgestemden even bij elkaar (zonder dat het veel tijd kost, want het is druk!). Eelco Koolhaas zal dit weer faciliteren!

We zorgen zo dat we de wensen omzetten in een dijk van een programma voor de meeting, we zullen jullie in een wervend tussentijds journaal op de hoogte houden!

Actie 2 Het werkbezoek
We noemden het al. Kijken wat er elders speelt. We trekken der samen op uit. Met de trein of een busje of toch digitaal. Een werkbezoek aan het ministerie is al genoemd al optie. Rugzak aan en wandelschoenen. Bij genoeg aanmeldingen organiseren we dit wellicht meerdere keren!

Actie 3 Een ‘nieuwe’ wethouder
Nou ja nieuw. Wie weet komt ‘onze Klaar’ gewoon terug! Maar. we organiseren een kennismakingslunch of ontbijt, met veel gelegenheid om even te pitchen en ons voor te stellen. Zodra het kan worden de data geprikt!