Het Warme Zomer Etentje

1 Op 12 juli staat een fijn etentje met de groep Stille Krachten op de rol. Georganiseerd onder de vlag van Wind in de Zeilen, een lerend netwerk voor de aanpak van armoede in Zaanstad.

2 De bijeenkomst duurt van 5 – 8 (kan iets uitlopen wellicht), met inloop vanaf 5 uur. Zie de uitnodiging. Er is een saté maaltijd, met vegetarische variant erbij.

3 Op dit moment staat de teller op 30.

De instanties die komen zijn Kinder- en Speelgoedbank, Present, Weggeefhuis, In Kas, Fluxus, Schuldhulpmaatjes, Kledingbank, Moskee Zaanstad, teamleden Wouter, Eelco, Judith, IJdwer, Sociaal wijkteam Noord-Kogerveld, De Hoofdzaak (ervaringsdeskundigen)

Er wordt nog aan een aantal mensen getrokken om ook te komen! Nog niet bevestigd zijn wijkmanagers (!), Klein Knippie, Bas Husslage, Voedselbank, Dock en enkele kerken.  Beslispuntje nog: Quiet Community?

4 Veel van deze partijen & wat zij doen is beschreven in het decembernummer 2021 van Wind in de Zeilen, bekijk even

https://indd.adobe.com/view/234548f2-c0c4-4a34-9981-1e4806efc067

Ook is er recent een mooi magazine met interviews met enkele hoofdrolspelers, zie

https://express.adobe.com/page/6kpWxUExDVYFx/

5 De inloop is om half 5, het eten is om half 6. Op de tafels komt een placemat met het programma. Daarnaast is er een mini-expositie. Daar staat van elke deelnemende partij op wat zij brengen voor Zaanstad, maar ook voor welke uitdaging zij staan. Het idee dat deelnemers zo bij binnenkomst al over elkaars werk kunnen lezen, en wellicht – vanuit het community principe (‘jouw probleem is mijn probleem’) – al een beetje over elkaar nadenken!

6 Op de placemat, het programma. In nog te bepalen volgorde is het idee de aan de slag te gaan met de volgende ingrediënten:

17.30 Kennismaken via de Stille Krachten Quizvragen (over het werk van de stille krachten & armoede in Zaanstad) Bekijk even: .. volgt nog ..

18.00 Interview met de wethouder – over o.a. Zaans armoedeplan in ontwikkeling, het belang van stille krachten, een weerbare gemeente (willen), met aandacht voor enkele concrete issues. NB briefing wordt gemaakt na overleg van a.s. woensdag!

18.30 De mini-expositie: elkaars bijdrage & uitdaging, bekijk even XXX (stuk volgt!). Met extra presentaties van o.a. SUN noodhulp en ..?? Bekijk even: .. volgt nog…

19.15 Stille Krachten Bundelen, (verkenning) samenwerkingsafspraken

19.45 Nagerecht: Lessen & afspraken

20.00 Einde