1 EEN THEMA-SPECIAL

Beste vrienden van het Kansrijke Start – groep in Roosendaal. Met ontzettend veel plezier hebben wij gewerkt aan het eerste Kansrijke Start Journaal. Voor wie het nog gemist heeft, hier is de link: https://indd.adobe.com/view/4f84463a-1d0e-4cfe-b370-cd3f2582c19b

Dank nogmaals die even tijd wilde vrijmaken voor ons, om mee te helpen. Het journaal is zelfs verspreid in de gemeenteraad! En natuurlijk breder via sociale media.

Het idee is dat we via deze journalen de bekendheid van ons werk vergroten, en daarmee ook ons bereik in situaties waarin dat nodig is.

Dit smaakt naar meer. We gaan in 2022 daarom voortvarend van slag met een themaspecial. We maken alweer een tweede journaal in combinatie op 3 februari een hopelijk breed bezochte online special, met als werktitel ‘nieuwe wegen’.

2 ONDERWERPEN

Daarvoor hebben we op dit moment – het staat natuurlijk nog niet in beton gegoten, we ‘leren’ onderweg – de volgende thema’s voor ogen:

‘IK ZIE IK ZIE WAT JIJ NIET’
Welke trends zien we in Roosendaal als gaat om ‘het veld van kansrijke start, bij inwoners en professionals? We gaan met onze glazen bol op pad, in het hele netwerk.

2022: HET JAAR VAN INWONERONDERSTEUNING
Themabijdrage inwonerondersteuning & de betekenis voor Kansrijke Start. Met een hoofdrol voor Lian Ribbens c.s. die daarvoor een prachtige workshop in de aanbieding, met op 3 februari een voorproefje!

EEN (NIEUWE) RELATIE
Het is een wens die al lang leeft, maar nu toch steeds meer verzilverd wordt, de brug slaan tussen het medische en sociale domein, ook als het de kansrijke start betreft. We gaan in gesprek met ‘voorloper’ Marlies Bartels, als ‘speciale gast’ op 3 februari

EEN WERELD VRAAGSTUK
Het onderwerp werd al even kort aangeraakt in ons eerste journaal, onder meer in het gesprek met kraamzorg. Over omgaan met zwangerschap en geboorte bij ‘mensen van kleur & een andere geboorteplaats’ in Roosendaal. We verzamelen de ervaringen en delen de lessen, onder meer in gesprek met Vluchtelingenwerk Roosendaal!

HET JAAR VAN STEVIG OUDERSCHAP
De geruchten zijn hardnekkig! Dit wordt het jaar van Stevig Ouderschap. We gaan eropaf en horen over alle positieve ontwikkelingen, met onze jeugdgezondheidsverpleegkundigen!

3 GAATJE IN DE AGENDA?!

Eelco Koolhaas van Ministerie van Verhalen maakt een start met deze productie, en zal zeer binnenkort proberen een gaatje (!) te vinden in deze drukke tijden. Hopelijk lukt dat, en kunnen we als netwerk nog meer van elkaar & onze inzichten genieten!