S&W .. IS .. BIJ DE TIJD!

Het programma!
Presentatie Eelco Koolhaas & Maike Vallenga

9.00 – 915 uur S&W = BIJ DE TIJD!

FILM: TRAILER
MUZIEK BART KIERS

https://vimeo.com/649683887 ‘Niks is in beton gegoten’:

‘Niks is in beton gegoten’

Met voorproefje van wat de komende uren wordt aangeboden! En.. al even ‘opwarmen’ met Mustapha Boumeshouli en Steven Broers.

9.15 – 9.45 uur STADSDELEN & DE TOEKOMST

FILM FIETSLABELS VOOR DE HELE STAD
NB LET OP: MARTIJN BALSTER DOET MEE VIA LINK


We vroegen stadsdeeldirecteur Mustapha Boumeshouli om commentaar. Die stond ons vrolijk en zelfverzekerd te woord. ‘O die rapporten! We hebben niks te verbergen hoor. Die gaan over ons ‘ontwikkelprogramma’. Ik zal het even uitleggen. Ik weet en zie als stadsdeeldirecteur dagelijks hoe goed we zijn in improviseren. Hoe we spontaan bewonersinitiatieven faciliteren en stimuleren. Ik zie hoe we werken met heel veel energie en toewijding. Dat maakt stadsdelen en wijken tot een hele bijzondere sector, zoals mijn collega’s stadsdeeldirecteuren en Steven ook steeds zeggen. Tegelijk moeten we ook blijven werken aan de doorontwikkeling van de organisatie. En meer focus, helderheid en eenheid brengen in onze aanpak. Zodat we ook een duidelijker profiel krijgen wat ons helpt in de samenwerking met de stad en de collega’s binnen alle diensten. Zodat we samen nog efficiënter en effectiever worden. Er ligt nu een puik rapport. Met de aanbevelingen zijn we aan de slag gegaan. En dat blijven we doen. Maar niet zonder dialoog of discussie. Ik zeg altijd, en blijf dat herhalen: OP WEG NAAR EEN BESLUIT IS NIKS IS IN BETON GEGOTEN. Maar we gaan wel door-ontwikkelen, dat moet echt!’

Een gesprek met wethouder Martijn Balster, Mustapha Boumeshouli, Renee van Kuilenburg en Steven Broers, over ‘de toekomst van de stadsdelen’.


INTERMEZZO BART KIERS

9.50 – 10.10 uur ‘FLEX OF VAST?’

BEKIJK DE FILM FLEX OF VAST


Marjolein Woudstra (Haagse Kracht) en Marielle Zomerschoe (community-builder). Ze zitten in de flexpool. De naam zegt het, de FLEX-pool. Alhoewel? Steeds meer en vaker worden onze flexkrachten zwaar gewaarde ?? en (bijna) vaste stadsdeel-medewerkers

Zijn ze daar nou blij mee? Of trekken ze daar toch – af en toe – een wenkbrauw bij op? We voerden met beide toppers een ‘wandeldebat’! Benieuwd hoe dat afloopt? Bekijk de film FLEX OF VAST en discussieer mee met Saskia de Vin, Karima Sahla en Mohamed Chohabi in Studio B.

10.15 – 10.35 uur EEN GROENE STRAAT & DE JAPANSE TUIN

FILMS DE GROENE STRAAT / DE JAPANSE TUIN IS ALTIJD OPEN

‘Vroeger zaten we op een kantoortje, kregen een opdracht, reden uit en zetten bijvoorbeeld een serie plantenbakken neer. Zo werkt dat echt niet meer, ook niet voor mij. Nu krijg ik regelmatig berichtjes van bewoners. Die hun straat te stenig vinden en groener willen maken.  Zoals de bewoners van de Zandvoortstraat. Dan blijkt daar een hele groep enthousiaste bewoners te zijn die een slim plan bedacht hebben. Wat doe je dan? Meedenken natuurlijk. En helpen. Moet je eens kijken hoe mooi die straat geworden is’.

‘En wij maar denken dat de Japanse Tuin, de trots van Den Haag, maar twee weken per jaar open is. Echt niet! Hoe zit dat? We roepen operationeel manager Rien Slingerland en assistent-groenbeheerder Dick Denie, van Haagse Hout & Benoordenhout even ‘op het matje’’.

Bekijk 2 prachtige films over ‘bewonersinitiatieven & het stadsdeel’, en volg het gesprek met Ron Appeldoorn, Marco ‘t Wout en Rien Slingerland.

INTERMEZZO LODEWIJK VAN NOORT VIA LINK JANINE DE JONG

10.40 – 11.00 uur HAAGS SAMENSPEL’ & TEAM DUURZAAMHEID

FILM: HAAGS SAMENSPEL
NB FOTO’S VIA LAPTOP VAN MACHIEL
ER WORDT TUSSENTIJDS VAN DEELNEMERS GEWISSELD

We tonen de boeiende ‘instructiefilm’ Haags Samenspel. En gaan in gesprek met Marjolein Woudstra, Jornt van Zuylen en Saskia de Vin.

We kunnen niet wachten, volg 9 december Gwendolyn van den Berg en Roeland Lieveveld! Live in STUDIO B, met ‘toffe foto’s & toffe projecten’

INTERMEZZO

11.05 – 11.20 uur DE KRACHT VAN ‘SOCIAAL’
Kijk naar de film met Majda el Adlouni, de Haagse Andre Rieu en veel en veel meer. En geniet mee van deze ‘gepeperde meningen’ van onze frontwerkers!

Een gesprek met Teammanager Twanneke Nijhuis, stadsdeel Segbroek, WJP’er Nina Ruijer van stadsdeel Centrum en Odin de Bruijn, Bureau S&W, beleidsmedewerker welzijn

INTERMEZZO LODEWIJK VIA LINK – GAAT LANGS BIJ MARC MOLENKAMP


11.25 – 11.45 uur FANS VAN DE WIJKAGENDA
‘We staan echt open voor iedereen en daarom krijgen we genoeg tips en plannen binnen. Heel fijn. Maar wat doen we wel en wat doen we niet?  Want een goed plan realiseren kost tijd en geld. Ik kan ook niet elke keer bij mijn collega diensten aankomen daar moet wel een beetje structuur inzitten. Daarom ben ik ook zo’n fan van de wijkagenda. Daarin verzamelen we alle voorstellen, onderbouwen die met feiten en data over ons stadsdeel. En de bewoners laten we stemmen.  Simpel en effectief. Slim bedacht hoor’.

Volg ‘een stevig gesprek’ met Karin Wilthagen, Wouter Hoog en Petra Sevinga over de pro’s en contra’s van dit gloednieuwe instrument, de wijkagenda.

INTERMEZZO BART KIERS

11.45 – 12.00 uur SLOT: ‘DE GROTE FINALE!’

BLIJF NOG EVEN KIJKEN!

MET OA LIVE/ONLINE (HOORT NOG!) DICHTER, MUSTAPHA EN BART KIERS