S&W WERKT VOOR IEDEREEN

S&W journaal, editie 1, op 9 december 2021. Vanuit Studio B, van 9 -12

S&W werkt voor iedereen. Van bewoners, ‘beleid & bestuur’ tot ondernemer. 24/7 en elke dag met passie! Dat is we op de ochtend van 9 december, in een gevarieerd S&W JOURNAAL, aan alle medewerkers & ‘fans’ van S&W laten zien. Een uitzending in woord & vooral beeld die duidelijk maakt dat:

S&W ‘TROTS’ is op wat (dagelijks) wordt gepresteerd!

De stad en organisatie VERANDERT, en S&W verandert (volop) mee.

Het HART WARM IS, voor bewoners & ondernemers & ALLE collega’s onderling.

A TROTS VAN S&W

1 WERKEN ONDER DRUK

Zoveel programma’s naast het gewone werk, van wijkagenda tot aan Doorontwikkeling. Directeur Steven Broers vertelt waarom het toch lukt!

2 DE ENERGIE VAN DE STAD

Als er iets wat de Participatiemethode Duurzaamheid – inmiddels geroemd door vriend en vijand – naar boven brengt, is het de energie van de stad. Spring even achter op de fiets bij vernieuwers als Gwendolyn van den Berg & haar collegiale vrienden

3 S&W WERKT VOOR IEDEREEN?!

Waar zijn we nou van, als S&W? Vertalen we vooral beleid naar de praktijk? Of brengen we de praktijk naar het beleid. We halen antwoorden op aan het front en stadhuis & en maken een tussenstand op. Met m.m.v. wethouder Martijn Balster, (Scheveningen) en directeuren van o.a. Escamp, Laak en Ypenburg!

4 …..

S&W VERANDERT MEE

1 ‘ELKE WIJK EEN AGENDA’

Het is (maar) een simpel zinnetje, ‘elke wijk een agenda’. We volgen enkele ‘makers’, waaronder Wouter de Hoog (Mariahoeve) en Luc Broken (Centrum), en laten zien wat daar in de praktijk voor nodig is. Een boeiende blik in de keuken!

2 WIE A ZEGT MOET OOK B DOEN

Het is een bekende spreuk, wie A zegt, moet B zeggen. Wethouder Martijn Balster, Reken Kuilenburg (dienstverlening) en sectordirecteur Steven Broers maken van hun hart geen moordkuil. De stad en organisatie verandert, en hoe gaat S&W daarop in de komende periode (concreet) antwoorden, van A naar B

3 DE MISSIE VAN H&R

Ja, dat klopt echt, die warme collegiale samenwerking tussen S&W collega’s. Een kwestie van cultuur. Wat is de bijdrage vanuit HR, om dit goede team-DNA in stand te houden? Of, gaat het eigenlijk gewoon vanzelf? We vragen het aan twee ervaren HR-adviseurs, Nicky van de Boogaard en Frans van de Vaart. Wat is hun ‘missie’? En, wat betekent dat in de praktijk van alledag?

4 OVERZICHTELIJKE GELDSTROMEN

Het is niet altijd even zichtbaar voor de buitenwacht, maar als ‘het geld niet rolt’ niet (op tijd) rolt, komt er van de vele ambities van S&W niet veel terecht. We volgen financieel controller Ab Spaan. Wat zijn voor S&W de financiële uitdaging van de toekomst?

5 …

HET WARME HART VAN S&W

1 DE LAATSTE WENS

Dat is ook S&W, gewoon meehelpen met het realiseren van een laatste wens, in de Japanse tuin. Het verhaal van assistent-groenbeheerder Dick Denie van Haagse Hout!


2 AFSCHEID MET APPLAUS

Meneer Wijsman, van de Commissie Loosduinen neemt in stijl en niets dan grote lof afscheid. Van wie? Dat zien we live op 9 december!


3 JONG & NIEUW TALENT

Het is bij uitstek een mooie plek om snel en veel te leren? Op het stafbureau, voor Haags Samenspel. We volgen de prille avonturen van het jonge talent Romy Akkerman, op Scheveningen en in Segbroek!

4 HELP, DE STOEP IS (OVER)VOL

Het is bekend beeld in de stad. S&W, die zijn toch bezig met de stoep en met stoeptegels. We bieden even duidelijkheid, dat klopt helemaal en is maar goed ook! Kelly Steentjes (Scheveningen) reageerde alert op een eenvoudige maar doeltreffende tip van een bewoner. Welke tip? Kijk even naar onze uitzending op 9 december.

5 DE VOGELHUISJES

Samen optrekken met maatschappelijke organisaties, het is de ambitie die leeft in alle stadsdelen. In stadsdeel Laak hielp het Vadercentrum mee aan een duurzaamheidsinitiatief, via het bouwen van vogelhuisjes. Zomaar een sterk voorbeeld. Hoe komt zoiets tot stand? We spreken met Roeland Lelieveld, adviseur duurzaamheid uit Laak en zijn (goede)contacten in de wijk.